Cea mai simplă metodă de relaxare

Uneori, sau poate de foarte multe ori să găsim timp pentru a ne relaxa presupune un efort substanțial din partea noastră, însă cu siguranță avem nevoie de relaxare. De fapt, treburile ar trebui să stea tocmai invers, să lăsăm orice activitate deoparte și să ne oferim în fiecare zi câteva momente pentru noi. Viața cotidiană ne răpește adesea timpul nostru prețios dar, hai să ne ”răpim” noi înapoi acel timp atât de important pentru noi ca să ne răsfățăm un pic. Totul stă la îndemâna noastră și depinde de dorința noastră de a ne oferi nouă ceva în plus, mai ales când vine vorba despre relaxare.

Bineînțeles că cel mai ușor ar fi să te oprești pur și simplu din ceea ce faci, să asculți muzica preferată, să meditezi, sau pur și simplu să ieși în aer liber și să te bucuri de razele soarelui. Însă pentru un răsfăț suprem și o relaxare la superlativ îți propun să combini muzica și meditația cu masajul. Un masaj de relaxare este întotdeauna bine-venit.

Masajul de relaxare este probabil printre cele mai căutate tipuri de masaj, numai denumirea îți induce instant o stare de bine, cel puțin,pentru început, mental adopți acea stare. Însă pe parcurs ce faci masaj corpul tău se lasă condus de mâinile terapeutului, plin de încredere, în starea de relaxare profundă fizică și mentală. Este necesar o dată să faci acest tip de masaj ca mai apoi să devii un practicant fidel al masajelor, și cu timpul să încerci și alte tipuri la fel de minunate. De asemenea, vei constata imediat și benificiile masajului de relaxare: îmbunătățirea calității somnului, datorită uleiurilor aromatice folosite de maseur ( le recomand pe cele naturale) pielea devine catifelată, mai fermă și lucioasă, semn că ai o piele sănătoasă, se detensionează și se tonifică musculatura, se ameliorează durerile de cap, uneori nici nu mai sesizezi că ai vreo durere de cap, deoarece te relaxezi atât de mult încât durerea dispare( probabil cauza fiind stresul), te poate ajuta să te recuperezi după un efort fizic prelungit, punând sângele în mișcare se oxigenează țesuturile, de asemenea poate ajuta și podoaba capilară, prin aplicarea masajului la nivelul scalpului se stimulează creșterea părului.

Desigur trebuie să avem mare grijă și la contraindicații, acestea nu sunt de neglijat și cel mai bine dacă ai vreuna dintre afecțiunile de mai jos, înainte de a apela la un masaj de orice fel să te consulți cu medicul tău. Printre contraindicații se numără: afecțiuni maligne, epilepsie, psihoza, boli pulmonare acute, tuberculoză, tromboflebită, afecțiuni digestive acute, afecțiuni cardiocirculatorii acute, inflamații osoase și osteoarticulare, boli de piele, febră, hemoragii, hipertensiune, boli transmisibile.

Exceptând contraindicațiile, masajul reprezintă o terapie pentru o stare de bine, o terapie ce îți aduce armonie în suflet și un pachet bogat de energie pură! Răsfață-te!!!

Publicat de andreea0110

Sunt o persoana dinamică, îmi place să aduc zâmbete pe chipurile celor cu care interacționez, să mă bucur de lucrurile simple și frumoase pe care viața ni le oferă zi de zi. Sunt căsătorită cu un om minunat și avem o fetiță ce ne umple sufletele de bucurie.

Un gând despre „Cea mai simplă metodă de relaxare

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează-ți site-ul web cu WordPress.com
Începe
%d blogeri au apreciat: