10 metode de relaxare la îndemâna oricui

Trăim în secolul vitezei și de foarte multe ori ne dorim să obținem cât mai multe rezultate în cel mai scurt timp. Dar cum rămâne cu relaxarea, cu timpul petrecut doar pentru noi înșine? Ei bine, mai jos vei regăsi câteva propuneri cum să te relaxezi într-un mod simplu și frumos.

  1. Petrecerea timpului în aer liber poate fi cea mai simplă cale de a te relaxa, detensiona și de multe ori te poate ajuta să găsești soluții la anumite probleme care nu iți dădeau pace. Poți face o plimbare pe malul mării, al lacului, prin parc, sau pur și simplu te oprești și privești natura.
  2. Citește o carte. Cărțile sunt adevărate izvoare de inspirație și de relaxare. Alocă măcar jumătate de oră lecturării și vei constata imediat beneficiile pe care cărțile ți le pot aduce.
  3. Organizează un picnic cu familia ta într-o poieniță sau pe malul mării. Natura ne ajută să ne descărcăm de orice energie negativă, iar în schimb ne încarcă cu energie pură. Ce poate fi mai frumos decât să o împărtășești cu familia ta?
  4. Poți face un masaj. Ai de ales între a merge la un centru spa unde oferă și servicii de masaj, poti apela la un specialist să vină acasă, sau, de ce nu, chiar un membru al familiei te-ar putea ajuta cu succes să te relaxezi făcându-ți un masaj.
  5. Mulți dintre noi găsesc foarte relaxant vizionarea unui film la cinema. Alege un film pe placul tău și ”go for it”!
  6. Înotul te poate ajuta extraodinar de mult să te relaxezi și să uiți de tot ceea ce te înconjoară. Înotul poate contribui la îmbunătățirea problemelor legate de depresie și anxietate.
  7. Shopping! Mai ales pentru femei, această metodă s-a dovedit de multe ori utilă în combaterea stresului.
  8. Alegerea unui hobby te va ajuta cu siguranță să te destresezi. Ai aici o multitudine de variante de la practicarea unui sport până la colecționat, desen, pictat, construcții din lego, dans etc.
  9. Dormi, odihnește-te! Uneori, pur și simplu ai nevoie doar de odihnă, să nu faci absolut nimic.
  10. Servește cina într-un cadru liniștit și intim. Alege un restaurant cu o ambianță relaxantă care oferă un cadru intim, sau, uneori cel mai potrivit cadru este chiar în intimitatea căminului tău alături de partener. Alege un meniu ușor și pe placul amândurora, aprinde două lumânări, stinge lumina, pune o muzică în surdină și bucurați-vă de cină.

Sper, dragă cititorule, că aceste idei îți vor fi utile și pe placul tău!

Publicat de andreea0110

Sunt o persoana dinamică, îmi place să aduc zâmbete pe chipurile celor cu care interacționez, să mă bucur de lucrurile simple și frumoase pe care viața ni le oferă zi de zi. Sunt căsătorită cu un om minunat și avem o fetiță ce ne umple sufletele de bucurie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: