Cum să alegi o carte care să îți trezească interesul

„Doar gândul că o carte bună te așteaptă la finalul unei zile lungi face ziua mai bună”- Kathleen Norris. Acest citat exprimă în doar câteva cuvinte beneficiile lecturării, cum ne ajută o carte să ne relaxăm după o zi lungă în care am alergat de colo-colo, în care am muncit poate prea mult.

Mi se întamplă deseori dacă am de citit o carte interesantă și care a reușit din primele pagini să mă captiveze, să mă apuc de citit și realizez târziu câte ore au trecut de când am început să citesc, cel mai probabil când ochii mei sunt prea obosiți ca să mă ajute să mă mai concentrez pe ceea ce citesc.

M-am gandit că sunt multe persoane care și-ar dori să înceapă să citească cărți dar nu știu ce să aleagă pentru început, așadar, din acest considerent vă voi propune câteva metode pentru a porni către fascinanta lume a cititului.

  • Una dintre cele mai bune metode ar fi să stai puțin și să analizezi ce gen îți place. Ți-ar putea plăcea ceva de aventură, intrigă, polițist, romantic, dramă, descoperiri științifice, poezie, sau poate legat de istorie, biografii, curiozități despre tot ceea ce ne înconjoară, dezvoltare personală, psihologic ș.am.d. Tot ceea ce trebuie să faci este să descoperi genul tău și să faci pasul spre a achiziționa viitoarea ta carte.
  • Dacă tot nu ești sigur ce stil ți se potrivește ai putea să ceri o părere cuiva care este pasionat de cărți, cu siguranță va ști ce să îți recomande.
  • Pentru început ar fi indicat să începi cu o carte cu un număr de pagini reduse, sau care se structurează pe mai multe volume pe care să le achiziționezi treptat, așa nu te vei plictisi citind-o.
  • Înainte de a achiziționa o carte caută recenzii despre ea, vezi ce conținut are în mare, și ce gen este, asta te va ajuta mult în luarea unei decizii dacă merită cumpărată sau nu.
  • Intră pe grupuri de cărți. Acolo vei găsi multe recomandări despre cărți și autori.
  • Intră într-o librărie și răsfoiește câteva cărți de diferite categorii, cu siguranță vei găsi ceva foarte atractiv care să merite atenția ta. „Singurul lucru pe care trebuie să îl știi neapărat este adresa librăriei”- Albert Einstein.

Dacă nu ai nici o librărie în drumul tău poți găsi o varietate mare de cărți pe elefant.ro adesea cu reduceri atractive. 😉

Publicat de andreea0110

Sunt o persoana dinamică, îmi place să aduc zâmbete pe chipurile celor cu care interacționez, să mă bucur de lucrurile simple și frumoase pe care viața ni le oferă zi de zi. Sunt căsătorită cu un om minunat și avem o fetiță ce ne umple sufletele de bucurie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează-ți site-ul web cu WordPress.com
Începe
%d blogeri au apreciat: