Pași esențiali pentru îngrijirea corectă a tenului

Indiferent de vârsta pe care o ai, tenul tău are nevoie de atenție și îngrijire zilnică pentru a se menține sănătos, curat, ferm, catifelat și luminos, mai ales că o piele îngrijită corect te va ajuta să arăți mai tânără datorită faptului că se estompează ridurile. Există câțiva pași de bază pe care să îi urmezi pentru îngrijirea corectă a tenului. Pe aceștia îi regăsești mai jos.

  • Spală-te pe față cu apă calduță spre rece pentru a îndepărta sebumul acumulat după noapte și orice impuritate care ar fi putut să se depună pe fața ta. Totodată stimulezi și circulația sângelui, lucru benefic tenului tău.
  • Folosește o loțiune tonică potrivită tenului tău pentru a curăța complet tenul. În plus, ajută la restabilirea PH-ului natural al pielii.
  • Aplică un peeling periodic pentru a îndepărta celulele moarte și pentru a ajuta tenul să se hidrateze corect. Un peeling poate fi aplicat o dată pe săptămână, ales în funcție de tipul tău de ten pentru a nu fi prea agresiv cu tenul tău sau ineficient. Rezultatul unui peeling efectuat corect este că redă tenului luminozitate și prospețime.
  • Periodic apelează la baie de aburi (infuzii) cu plante potrivite. Baia de aburi va ajuta la deschiderea porilor, la eliminarea toxinelor dar și la îmbunătățirea circulației sanguine. De asemenea te va ajuta să elimini mai ușor punctele negre. Poți face infuzii cu mușețel, ceai verde, gălbenele, salvie, în plus dacă adaugi câteva picături de eucalipt îți va stimula și funcțiile respiratorii.
  • Folosește o mască hidratantă care va ajuta tenul să se hidrateze în profunzime, el va absorbi atât cât este nevoie.
  • Aplică crema de hidratare zilnică prin efectuarea unui masaj blând astfel încât să cuprinzi atât fața cât și decolteul. De preferabil este să folosești o cremă zilnică care să aibă și factor de protecție UV pentru a proteja tenul de acțiunea directă a razelor soarelui.
  • În fiecare seară demachiază tenul și aplică loțiune tonică, iar apoi o cremă de noapte.

Ținând cont de acești pași simpli dar esențiali vei avea parte de un ten sănătos, radiant și hidratat. Pe farmec.ro găsești o gamă variată de produse destinate îngrijirii tenului iar raportul calitate-preț este unul excelent.

farmec.ro - Livrăm frumusețe!

Publicat de andreea0110

Sunt o persoana dinamică, îmi place să aduc zâmbete pe chipurile celor cu care interacționez, să mă bucur de lucrurile simple și frumoase pe care viața ni le oferă zi de zi. Sunt căsătorită cu un om minunat și avem o fetiță ce ne umple sufletele de bucurie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: