Relaxare la superlativ-masaj

Încă din antichitate strămoșii noștri au căutat diverse metode de a se relaxa, iar printre cele mai râvnite metode era chiar masajul. De la cei mai importanți regi, domnitori și până la cei mai simpli oameni apelau la masaj. Fiecare om a căutat în masaj să obțină un beneficiu, fie el terapeutic sau de relaxare. Însuși Hippocrates, ”tatăl medicinei”, considera că masajul poate fi un ajutor de nădejde în anumite condiții terapeutice. În China s-a găsit o scriere din anul 1800 î.e.n în care sunt menționate anumite tehnici de masaj dar și cât de important este masajul. Pe parcursul anilor s-au dezvoltat numeroase tipuri și tehnici de masaj de la metode simple până la cele mai sofisticate. Oamenii au căutat să dezvolte și să combine această terapie folosindu-se de multe ori de plante medicinale, bambus, pietre vulcanice, uleiuri naturale, apă, caldură și alte nenumărate metode.

Și în zilele noastre există numeroase studii științifice care susțin beneficiile aduse de masaj, iar drept dovadă oamenii au devenit din ce în ce mai interesați de această metodă fie ea terapeutică sau de relaxare. Există numeroase categorii de masaj, însă printre cele mai cunoscute și cele mai solicitate se numără masajul de relaxare suedez, thailandez, chinezec, indian. Printre beneficiile aduse de masaj se numără: prevenirea diferitelor boli și menținerea unei pieli hidratate și tonifiate, ameliorarea durerilor de cap, reducerea sau chiar eliminarea diferitelor dureri musculare, articulare, stimulează circulația sanguină, ajută la drenarea limfei (drenajul limfatic fiind în special recomandat persoanelor care au diferite afecțiuni de ordin limfatic), reface organismul după efort prelungit, ajută la îmbunătățirea calității somnului, stimulează anumite puncte reflexogene din corpul nostru redând o stare de bine fizică și psihică, ajutând omul să ajungă la o relaxare totală după o ședință de masaj. Desigur sunt mult mai multe beneficii pe care masajul le poate aduce omului, însă eu le-am enumerat pe cele mai importante dintre acestea, urmând ca în postările următoare, unde voi aborda pe rând diferite tipuri de masaj, să punctez beneficiile acestora și pentru ce anume sunt indicate. Masajul se face manual sau cu ajutorul diferitelor instrumente speciale pentru masaj.

Eu sunt de meserie tehnician maseur și cu dragă inimă vă pot spune că oricine merită să își dedice măcar 1 oră din timpul său masajului. Rugați-vă prietena/prietenul, soțul/soția/, un părinte, un fiu, sau apelați la un specialist să vă facă un masaj….merită din plin!

Publicat de andreea0110

Sunt o persoana dinamică, îmi place să aduc zâmbete pe chipurile celor cu care interacționez, să mă bucur de lucrurile simple și frumoase pe care viața ni le oferă zi de zi. Sunt căsătorită cu un om minunat și avem o fetiță ce ne umple sufletele de bucurie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează-ți site-ul web cu WordPress.com
Începe
%d blogeri au apreciat: