Vadu-locul unde soarele sărută marea

Plaja Vadu, una dintre plajele sălbatice ale Dobrogei, o minunată întindere de nisip la marginea căreia maiestuoasa mare își sparge valurile contemplându-se cu ea.

Această plajă face parte din rezervația Biosfera Deltei Dunării, lungă de peste 15 km și care mult timp s-a păstrat nedescoperită de către turiști, doar localnicii se bucurau de frumusețea ei. Însă în ultimul timp tot mai mulți turiști în căutare de o oază de liniște au descoperit acest loc virgin lipsit de orice presupune cazare sau restaurant, și vin an de an să se bucure de frumusețile naturii. Aici majoritatea campează cu cortul sau cei care optează pentru o vacanță mai îndelungată vin cu rulotele. Pentru necesarul zilnic în apropiere se află satul Vadu, unde de asemenea se găsesc și câteva pensiuni cu spații de cazare și restaurant, însă este bine de știut că distanța de parcurs din sat până la plajă se parcurge în mai bine de jumătate de oră, deoarece natura pune stăpânire pe drumuri și cu cât te apropii de plajă începe să apară nisipul bătătorit, ca mai apoi să ajungi pe minunata plajă. Camparea se face la câțiva metri de plajă, accesul pe plajă cu cortul sau mașina nefiind permis. Pentru accesul în rezervație se plătește o taxă de mașină și una pentru fiecare turist în parte. Toate detaliile despre plata taxelor le găsiți pe http://www.ddbra.ro/activitati/permise-online

Pe digul care găzduiește minunata întindere poți zări oameni care pescuiesc bucurându-se mai apoi de o cină compusă din pește sănătos din Marea Neagră.

Pentru colecționarii de scoici, plaja Vadu îți oferă o varietate mare de scoici de diferite forme și mărimi, copiii vor fi încântați să le culeagă și să se joace cu ele. Dacă ești mai norocos posibil să găsești și câte un crab.

Dacă ai ales să campezi la Vadu noaptea, marea te va încânta cu muzica ei, luna te va veghea iar natura te va încărca cu energie. În plus, dimineața îți va oferi momentul în care „soarele sărută marea”- răsăritul, de un roșu aprins ca focul, care timid își face simțită prezența. Îți va oferi un spectacol pe care doar la malul mării îl poți vedea.

Dacă vrei să evadezi din sufocantul oraș, să te relaxezi într-un loc în care să lași în urmă blocuri, șosele, trafic și mult zgomot, atunci Vadu este locul potrivit în care să te recreezi și, bonus te poți bucura de o zi liniștită la plajă. Pe decathlon.ro găsești tot ce ai nevoie pentru o campare „ca la mama ei acasă”.

Bucură-te de ceea ce natura îți poate oferi!

Publicat de andreea0110

Sunt o persoana dinamică, îmi place să aduc zâmbete pe chipurile celor cu care interacționez, să mă bucur de lucrurile simple și frumoase pe care viața ni le oferă zi de zi. Sunt căsătorită cu un om minunat și avem o fetiță ce ne umple sufletele de bucurie.

2 gânduri despre „Vadu-locul unde soarele sărută marea

  1. Un loc pe care nu trebuie să îl ratezi dacă ai ajuns în aceasta regiune minunata,Dobrogea. Dacă ești iubitor de mare și tot ceea ce oferă aceasta, plaja Vadu îți oferă energia,liniștea și relaxarea de care ai nevoie și pe care o cauți atunci când îți dorești să îți petreci puțin timp în natura! Un loc de suflet de care îmi este dor!

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu

Proiectează un site ca acesta, cu WordPress.com
Începe