Cum să îți faci spa la tine acasă

Fotografie de RODNAE Productions pe Pexels.com

În ultimii ani centrele spa au căpătat un loc binemeritat și căutat în rândul acelora care își doresc un plus de relaxare și evadare din cotidian, un loc care te ajută să ai parte de o experiență unică, unde apa se combină perfect cu căldura și aromaterapia din saune, unde muzica ambientală te însoțește la tot pasul și nu numai. Este locul unde dacă îi calci pragul cu siguranță îți vei dori să revii. Însă de multe ori probabil îți este imposibil să ajungi la un centru spa, fie din lipsă de timp, fie nu găsești disponibil sau, cum este situația actuală la nivel mondial multe dintre centrele spa sunt temporar închise. Însă, te poți bucura chiar și în plină pandemie de minunate clipe de relaxare chiar la tine acasă făcându-ți micul tău spa doar pentru tine. Iată cum:

În primul rând pregătește-ți spațiul destinat zonei de relaxare, fii darnic cu tine, ascultă-ți inima și lasă-te purtat de dorința de a-ți oferi un răsfăț suprem. Închide orice sursă care ar putea să te distragă precum ar fi telefonul, soneria, televizorul, pune muzică ambientală în surdină care să te însoțească pe parcursul întregului ritual. Muzica te va ajuta să te destinzi și să te bucuri la maxim de aceste clipe. Aprinde câteva lumânări și așază-le în locuri care să îți ofere o lumină ambientală liniștitoare.

Umple cada cu apă caldă, dar nu prea fierbinte pentru că e foarte probabil să te epuizeze în loc să te relaxeze. Adaugă în apă săruri de baie și uleiuri esențiale care să te ajute să te relaxezi și destresezi, dacă îți place poți adăuga și spumant de baie.

Pregătește-ți un pahar de vin roșu care să te acompanieze în timpul sesiunii spa. Savurează-l!

Datorită aburilor care se ridică din cadă ți se vor deschide porii tenului, ceea ce reprezintă un moment prielnic pentru un peeling facial și aplicarea unei măști faciale detoxifiante și hidratante. Lasă masca pe față cât timp tu te relaxezi în apa caldă, aromatizată și savurând vinul roșu. După aproximativ 20 de minute poți îndepărta masca de pe față cu apă călduță.

Oferă atenție și corpului tau cu un peeling de corp care te va ajuta să elimini celulele moarte și care va reda luminozitate pielii. Dar nu uita nici de păr aplicând măști de hidratare special destinate tipului tău de păr. După ce ai terminat acest minunat ritual de îngrijire golește cada și aplică un duș răcoritor pentru a stimula circulația sanguină, lucru ce te va revigora de îndată. În spa-uri sunt dușurile scoțiene care creează acest efect după o sesiune de saună.

Acum este momentul să îți răsfeți pielea aplicând o cremă hidratantă cu un parfum discret printr-un masaj gentil care o va face catifelată și plăcută la atingere. Vă recomand produsele de la baylis and harding, sunt bestiale.

După ce vei finaliza masajul profită câteva momente nefăcând nimic, întinde-te pe pat sau pe un fotoliu, închide ochii și ascultă muzică ambientală.

Răsfață-te, oferă timp ție, iubește-te!

elefant.ro 

Publicat de andreea0110

Sunt o persoana dinamică, îmi place să aduc zâmbete pe chipurile celor cu care interacționez, să mă bucur de lucrurile simple și frumoase pe care viața ni le oferă zi de zi. Sunt căsătorită cu un om minunat și avem o fetiță ce ne umple sufletele de bucurie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează-ți site-ul web cu WordPress.com
Începe
%d blogeri au apreciat: