Masaj cu pietre vulcanice calde-un răsfăț suprem

Fotografie de Breakingpic pe Pexels.com

Stau și mă gândesc cum să exprim în cuvinte ce stare oferă corpului și minții masajul cu pietre vulcanice, cât de mult relaxează și ce resimți atunci când se încheie……Nu știu, probabil trebuie să simți ca să înțelegi, însă voi încerca să descriu cât mai mult beneficiile acestui masaj, ce reprezintă și de ce trebuie măcar o dată să îl încerci.

Voi începe cu o scurtă istorie. În trecut, americanii au fost primii care au folosit pietre calde pentru a ameliora durerile musculare, iar în China antică se foloseau pentru o bună funcționare a organelor interne. Cea care a combinat tehnica masajului cu pietrele vulcanice în anul 1993 este Mary Nelson, o femeie originară din Tucson, Arizona. Stilul ei a căpătat denumirea de LaStone Therapy, stil care se axează pe chakre și canale energetice din corp. În prezent tehnica pietrelor vulcanice calde este folosită chiar și în masajul de relaxare.

Pietrele vulcanice sunt alcătuite din bazalt, de un finisaj impecabil, catifelat și plăcut la atingere, de diferite marimi, de obicei ovale. Ele se încălzesc în apă, temperatura potrivită este cuprinsă între 50-55 de grade.

Masajul cu pietre vulcanice se face cu ulei, în primul rând pentru a menține o hidratare optimă a pielii și în al doilea rând pentru a face alunecarea pietrelor pe corp ușoară. Terapeutul are mereu grijă ca pietrele să aibă o temperatură optimă pentru a nu crea disconfort termic. El va amplasa o parte din pietre în puncte cheie ale corpului (foarte important, acestea se plasează mereu pe un prosop pentru a evita eventualele arsuri), iar cu restul va face masaj. De regulă, masajul cu pietre vulcanice se începe de la picioare. Deci, vreau să vă spun că, în momentul când piatra atinge talpa simți instantaneu o căldură ce îți străbate tot corpul, o senzație atât de plăcută și de relaxantă încât doar atât este suficient pentru a intra într-o stare profundă de „zen”, gândurile ți se vor dispersa, vei uita de griji, orice problemă în acea clipă ți se va părea un nimic, lumea ta se va învârti doar în jurul acelei clipe de detașare completă. Pe măsură ce piatra caldă este mișcată pe zonele musculare vei simți cum acestea se detensionează, senzație care te face să te simți ca și cum te-ai scufunda în salteaua patului de masaj. Pe lângă detensionarea musculară, se numără și alte beneficii precum punerea în mișcare a sângelui, reducerea stresului și a anxietății, îmbunătățirea calității somnului, de asemenea este recomandat persoanelor care au extremitățile mereu reci, cu siguranță căldura pietrelor îi va ajuta în acest sens, mai ales iarna cand suntem înfrigurați. Brrrrr! Mare atenție că sunt și câteva contraindicații pe care le-am prezentat și în articolul „Cea mai simplă metodă de relaxare„.

Îndrăznește să te lași purtat de supremația masajului cu pietre vulcanice! Merită!

Publicat de andreea0110

Sunt o persoana dinamică, îmi place să aduc zâmbete pe chipurile celor cu care interacționez, să mă bucur de lucrurile simple și frumoase pe care viața ni le oferă zi de zi. Sunt căsătorită cu un om minunat și avem o fetiță ce ne umple sufletele de bucurie.

2 gânduri despre „Masaj cu pietre vulcanice calde-un răsfăț suprem

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează-ți site-ul web cu WordPress.com
Începe
%d blogeri au apreciat: