Mișcare și recreere în aer liber

Sosirea primăverii reprezintă un prilej deosebit de a ne petrece timpul în aer liber după o lungă iarnă în care cel mai probabil activitatea fizică ne-a lipsit, în special afară, însă acum e momentul să ne bucurăm de aer curat, de razele călduroase ale soarelui, să facem sport în parc unde totul a înverzit și miroase a prospețime. Mișcarea este recomandată tuturor, aduce nenumărate beneficii pentru organism, iar după perioada de iarnă acum este momentul să ne dezmorțim. Există numeroase studii despre îmbunătățirea calității vieții prin mișcare și sport, iar cea mai bună metodă este practicarea acestora în aer liber. Organizația Mondială a Sănătății trage un semnal de alarmă asupra faptului că multe boli se declanșează din cauza lipsei mișcării și a sportului.

Cele mai indicate zone unde te poți mișca în voie sunt parcurile, zonele împădurite unde aerul abundă de oxigen, este mai curat, fără factori poluanți, sau pe malul mării unde aerosolii te vor ajuta să îți îmbunătățești funcțiile respiratorii și te vei încărca cu energie pură. În plus, zilele însorite vin încărcate cu vitamina D atât de necesară pentru menținerea sănătății noastre.

Făcând mișcare în aer liber vei căpăta o atitudine pozitivă, se va reduce stresul și anxietatea, va preveni depresia, sănătatea ta mintală se va îmbunătății semnificativ și bineînțeles, vei dormi mult mai bine și te vei simți odihnit și revitalizat, ceea ce va duce la creșterea capacității de concentrare în domeniul în care activezi. De asemenea prin mișcare antrenezi masa musculară și articulațiile, circulația sanguină este stimulată iar plămânii se vor bucura de aer proaspăt și curat. Pe scurt, imunitatea ta va deveni mai rezistentă.

Poți opta pentru diferite activități în aer liber în funcție de ce ești atras să faci, de zona în care te afli, parteneri sau ce articole sportive deții sau intenționezi să achiziționezi. Iată câteva propuneri utile și practice:

Joggingul este o metodă eficientă și practică pentru un stil de viață sănătos. Aleargă măcar 30 de minute zilnic și vei constata de îndată cât de multe beneficii îți oferă.

Joacă tenis de câmp, de perete sau de picior. Sunt sporturi foarte antrenante și pe lângă stimularea sistemului cardio-vascular te ajută și la coordonare, viteză de acționare, dexteritate și flexibilitate, consum de calorii, îmbunătățește tonusul muscular dar și starea de spirit.

Bicicleta este un articol sportiv care te poate „acompania” în drumeții, plimbări prin parc sau pe faleză. Antrenează o grupă foarte mare de mușchi, te ajută să slăbești, îmbunătățește ritmul cardiac, scade colesterolul rău iar cel bun crește, are un efect calmant pentru zonele dureroase, mai ales durerile musculare, crește imunitatea. O alternativă foarte bună pentru mișcare poate fi trotineta sau mersul cu rolele. În plus, te deplasezi mai ușor, și în unele localități autoritățiile locale au pus la dispoziția oamenilor biciclete și trotinete, gratuite sau de închiriat.

În multe parcuri sunt instalate aparate de fitness perfecte pentru a-ți antrena musculatura și pentru a-ți îmbunătății imunitatea.

Yoga în aer liber este o metodă mai mult decât excelentă pentru trup și suflet. Practicarea acestui tip de meditație și activitate îți va oferi o stare de bine pe care cu siguranță îți vei dori să o repeți cât mai des posibil. Tot ce ai nevoie este o salteluță.

Înalță zmeie împreună cu copilașul tău. Surprinzător, această activitate necesită multă concentrare și determinare, solicită musculatura și capacitatea de concentrare.

Fotografie de Jozef Fehu00e9r pe Pexels.com

„Esența fericirii este sănătatea, iar a sănătății e mișcarea.”- James Thomson

decathlon.ro

Publicat de andreea0110

Sunt o persoana dinamică, îmi place să aduc zâmbete pe chipurile celor cu care interacționez, să mă bucur de lucrurile simple și frumoase pe care viața ni le oferă zi de zi. Sunt căsătorită cu un om minunat și avem o fetiță ce ne umple sufletele de bucurie.

2 gânduri despre „Mișcare și recreere în aer liber

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: