Cărțile-pasiunea mea

Se spune că o carte este o colecție de hârtii, sau diferite materiale, legate între ele cuprinzând un volum sau mai multe, însă eu sunt de părere că aceasta reprezintă mult mai mult de atât, o carte poate reprezenta o lume fantastică, o carte te conduce pe un tărâm al cunoașterii și al imaginației cum nu există în altă parte. Cărțile reprezintă un izvor nesecat de informații, te pot conduce pe culmile imaginației, cunoașterii dar și al sentimentelor interioare, deoarece atunci când citești o carte, în special romane, cititorul devine unul cu cartea, se conectează cu aceasta, și începe să simtă „pe propria piele” ceea ce autorul vrea să îi transmită prin opera sa literară.

Cărți s-au scris din cele mai vechi timpuri, oamenii de altă dată dar și contemporani au dorit să lase o urmă a existenței sale pe pământ, și-au descoperit pasiunea prin crearea a ceea ce se numește carte. La început, în antichitate, oamenii transmiteau informațiile scriind pe tăblițe de lut sau pergamente, apoi codexuri. Cărțile erau copiate de mână, fapt pentru care erau foarte scumpe și rare, acestea se păstrau de cele mai multe ori legate cu lanțuri pentru a nu fi furate fiind deținute doar de biserici, universități și cei mai bogați nobili.

De-a lungul istoriei noastre oamenii care erau la putere în acele vremuri de mult apuse au încercat să ascundă cărți, să le ardă sau să le distrugă deoarece cartea reprezintă cunoaștere, iar cunoașterea se consideră periculoasă, un om care citește este un om câștigat, un om care are acces la adevăratele informații, ceea ce era un pericol pentru societate. Au rămas în urma strămoșilor noștri cărți de o importanță inegalabilă, și cu siguranță și în zilele noastre sunt autori magnifici care scriu adevărate opere literare.

În această parte a blogului meu mi-am propus să vă recomand cărți pe care ați putea să le citiți, pentru că și timpul alocat lecturării reprezintă un moment binemeritat de relaxare.

libris.ro%20
Creează-ți site-ul web cu WordPress.com
Începe
%d blogeri au apreciat: